2006-02-23

Bakgrund

Jag (Linda) och min make Tobias bor just nu i centrala Jönköping i en bostadsrätt (lägenhet). Vi är båda två födda -79 (ett bra år) och arbetar i Jönköping. Tidigt i höstas bestämde vi oss för att det var dags att flytta till hus, varpå vi som många andra började med att kika lite på begagnade hus. Ganska snabbt kom vi på att det inte fanns något hus till ett vettigt pris som inte krävde massvis med arbete för att få det som vi vill ha det, och det var då vi bestämde oss för att bygga nytt!

Att välja hus visade sig faktiskt gå ganska lätt, efter att ha bläddrat i ett 20-tal kataloger från husbyggare slog vi en dag upp LB-hus' katalog, och där var det, vårt drömhus! Vi har knappt ens behövt ändra något i ritningen förutom små små saker, och huset känns som det är perfekt för oss både i storlek och utförande.

Vi fastnade båda för den öppna planlösningen, att man kan vara i köket och ändå umgås med familjen samtidigt. Att det är öppet upp till nock i vardagsrummet/köket gör det inte sämre det heller =). En annan bra sak med LB-hus är oxå att de har totalentrepenad, dvs du behöver bara ha ett enda kontrakt, så är tanken att de "sköter allt". Självklart måste man ändå ha stenkoll, det finns alldeles för många historier om husbyggen har gått åt skogen för att man inte ska ha det, men det känns ändå lättare.

Vi har valt ett nästan nyckelfärdigt hus, men med tillvalet att LB-hus fixar (dvs kaklar mm) alla våtutrymmen, samt lägger klinkers i hallen. Det vi själva ska göra är att lägga parkett, måla och spackla både in och utvändigt, samt sätta upp lister och dörrar invändigt.

Vi hoppas få bygglovet vilken dag som helst nu, och idag har vi betalat in handpenningen på tomten (55.000:- aj!). Förresten, vi räknar med att hela husbygget inklusive tomt ska gå på 2.700.000:-. Och banne mig om jag inte ska göra allt jag kan för att hålla den siffran!

Vi lyckades inte pruta så värst mycket
på själva summan (30.000:- för att det ska visas), men däremot lyckades vi få med en del tillval, som automatisk garageport, gjuten platta under altanen, vägghängd toa, tystare köksfläkt och lite annat smått o gott.

Hoppas bygglovet kommer idag! .....

Här har ni en liten bild på hur vår tomt ser ut just nu (inte mycket för världen)

Inga kommentarer: