2006-05-03

Byggstartmöte!

Igår var vi på vårt byggstartmöte, där vi bland annat träffade folk från kommunen, vår byggledare och vår kvalitetsansvarige. Självklart var vår säljare med oxå.

Kommunen gick igenom bygget och tomtplaneringen och kontrollerade så allt var "lagenligt" och att huset var både handikappsanpassat (tex att dörrarna var tillräckligt breda) och barnsäkert. Väldigt skönt att ha ett färdigritat hus så man slipper tänka på såna saker själv.

Markarbetet verkar tyvärr springa iväg i pris, vi hade väl lite halvt väntat oss det efter att ha läst om samma sak hos många andra husbyggare, så ungefär 30-50 000 kr utöver det vi hade planerat tillkommer förmodligen. Den exakta uppgiften får vi inte förrän de har börjat gräva och ser vad det är för underlag. Tydligen är vår tomt på "flytande" mark, så det krävs extra mycket fyll för att få huset stabilt. Men det är bara till att le och ta emot ;-)

Sedan gick vi igenom huset med vår byggledare och säljaren. Är väldigt glad att vi själva gjort en sammanställning med alla tillval och ändringar, eftersom vår säljare har "glömt" en hel del som då byggledaren inte visste om. Som tur var har jag allt på papper sedan tidigare. Jag väntar på några smärre prisjusteringar, sedan ska jag lägga ut hela ändringslistan här ifall någon är intresserad.

Vi fick oxå reda på att vi inte får tillgång till huset förrän ungefär 2 veckor innan vi tar över det, vilket satte stora käppar i hjulet när det gäller målning och golvläggning. Vi hade trott att vi kunde sprida ut det över hela hösten, men nu blir det högintensivt i två veckor i stället. Jaja...

Huset blir vårt den 10:e november om det inte uppstår problem någonstans vill säga, samma dag som det är planerat att vi ska få barn! Det kommer bli stressigt.... Vi räknar med att kunna lämna över vår lägenhet den 1:a december om allt går som det ska.

Jag återkommer när jag har fått alla slutgiltiga kontrakt och priser!

Inga kommentarer: