2006-06-12

Grundarbetet har börjat

Äntligen har det börjat hända lite saker på vår tomt! Markarbetet och grundarbetet har påbörjats, och förhoppningsvis gjuts vår grund nån gång nästa vecka. Som de flesta andra som bygger hus så verkar även vårt underarbete och markarbete skjuta iväg på höjden, både prismässigt och bokstavligt! Vi väntar fortfarande på det exakta priset för grunden *biter på naglarna*, men det går nog upp till minst det dubbla från vad vi beräknat från början.

Tydligen är marken huset ska byggas på "flytig", vilket gjorde att vi fick fylla upp mycket mer än beräknat. Hur djupt de har grävt kan ni se här nedan.
Nu har det fyllt upp med en massa sand, som har packats i olika lager, med följden att tomten nu ser ut så här istället:

Som med alla andra byggen så ser det ju så otroligt litet ut när det är utstakat!!! Kan ju inte bli mer än 1 rum o kök....

För övrigt så fick vi lite oplanerat en ca 2,5 meter hög slänt ner på baksidan, efter att de hade höjt upp och jämnat ut tomten. Efter lite funderingar känns det som det bästa vi kan göra med den slänten är att lägga en L-mur längst ner, och sedan grusa den slänten som blir kvar - dels blir det underhållsfritt (och den syns ändå inte från själva huset och tomten) och dels kommer den inte "glida iväg" när det börjar regna och så där.

Kommentera gärna!

1 kommentar:

cissie sa...

vad spännande det ska bli och följa husbygget!..Ser fram emot att se resultatet sen!KRAM cissie