2006-11-16

Två steg fram o ett steg bak?

Näe, riktigt så illa är det väl inte. Vi (och med det menar jag framförallt Tobbe och min pappa, som jag aldrig kommer kunna tacka nog) har nu målat färdigt alla tak, målat färdigt alla väggytor som ska målas och lagt färdigt allt golv!!!

Det som är kvar (av de "stora" sakerna) är att tapetsera (vardagsrummet redan klart) färdigt i sovrum, barnrum, gästrum och hall, att sätta upp alla golvlister, att sätta upp alla dörrar och dörrkarmar, att sätta upp köksfläkten och att kakla i köket. Sedan är det ju 1000 saker till, men då är det åtminstone så pass färdigt att vi kan flytta in.

Slutbesiktningsdatumet har vi fått till den 23:e november nu, så det är exakt en vecka kvar!

Det som har strulat är att vi har fått fel handfat i badrummet, det vi hade beställt var tydligen inte kompatibelt med kommoden, men ingen hade brytt sig om att säga det till oss utan skickade bara ett tvättställ som inte alls var snyggt. Det har vi nu rett upp o vi har beställt ett annat tvättställ som passar i kommoden och som vi tyckte om.

Det andra stora strulet är att något nöt inte har tänkt alls i groventren, eftersom vi ska ha en annan ventilation än standard så är det ju oxå ett annat ventilationsskåp. Som det är just nu så är det placerat precis över diskhon i groventren, ca 30 cm över och 50 cm ut över diskhon vilket gör att vi inte kommer åt att använda hon. Helt idiotiskt, så nu ska de beställa en ny bänkskiva, och flytta på diskhon så att den hamnar på ett vettigt ställe.

Tyvärr kan jag inte uppdatera med bilder just nu, jag har inte hunnit fixa mitt bildprogram än, men det kommer så fort jag hinner. Dags att jobba vidare!

7 kommentarer:

jkp-bo sa...

Jag ska aldrig bygga hus... verkar lite för jobbigt...*s*

Gladh sa...

Du, jag har tänkt precis samma sak ungefär 1000 gånger, och ändå har vårt bygge flutit på ganska så smidigt tycker jag... *suck*

Jkp-bo sa...

Ja, det är väl mest nu mot slutet det har börjat strula lite mer.

jkp-bo sa...

Grattis till sonen... och hoppas allt löser sig med huset nu...

Gladh sa...

Åh, tackar. Men nu måste jag bara fråga, jag har inte lyckats lista ut vem du är än...? =)

Jkp-bo sa...

Vi känner inte varandra det minsta, vi har nog aldrig träffats trots att vi är lika gamla. Jag smyger runt på nio månader och fl men är inte medlem på något av ställena och har inga barn.

Gladh sa...

Aha, ja jag blev bara lite nyfiken =)