2006-07-02

Snart kan vi tälta på grunden ;-)

De senaste två veckorna har det hänt ganska mycket från dag till dag på tomten (för att inte tala om vad som händer i området, husen ploppar upp som svampar). Först började de med att grusa hela grunden och jämna till, vilket ni kan se här:Sedan la de ut grundisoleringen, kan inte vänja mig vid att man faktiskt bygger hus på frigolit! Det känns så avigt, det går ju smula sönder för hand! ;-)

Det som syns längst fram i bilden är vårt garage. Det kommer ha ingången från sidan, så garaginfarten kommer få bli ganska stor, och med en sväng så vi kommer rakt in i garaget. Men det blir nog bra (om vi nånsin får råd att lägga plattor på den). Här kommer lite mer bilder:

Därefter kom rörmockarna och lade ut all golvvärme och alla andra rör. Fick påpeka att det skulle vara en golvbrunn i garaget, annars hade de missat det. Lite jobbigt att man hela tiden måste kolla allt själv, när man egentligen inte kan så mycket om det, men men. Hittills har ju det mesta gått bra, peppar peppar =)


Mycket rör blir det. Här ovanför syns det som ska bli golvvärmecentralen om jag inte tar fel =). Tisdagen den 4:e juli kommer grunden gjutas, sedan händer det väl i princip ingenting på hela månaden i och med att alla har semester. Huset har fått ett lite framflyttat datum, nu ska husleveransen ske den 16:e augusti. Vi hoppas verkligen på fint väder då, regnar det mycket kommer vårt inflyttningsdatum bli försenat eftersom allt måste stå o torka längre då. Men en sak i taget - för snart kan vi ju alltid tälta på vår grund i alla fall! ;-)

1 kommentar:

Anna sa...

Åh va roligt att bygga eget! Fint hus ni valt. Ska bli roligt att följa här & se hur huset byggs upp! :-)