2006-08-19

Huset är här!!!!

I onsdags morse åkte vi upp till vår byggplats, och då hade LB precis hunnit få upp första väggen! Helt fantastiskt att äntligen få se ett HUS bli till på grunden man har stirrat på i nästan två månader ;-) Och det går så fort oxå, det var väl en sisådär 15 väggdelar som sattes upp, plus två bärande innerväggar, men det mesta var ju uppe vid 14-tiden. Sen var det ju en hel del avlastande av material till tak och innerväggar oxå som tog upp en hel del tid. Här ser ni vår första vägg! (vår sovrumsvägg)

På eftermiddagen sattes alla takstolar upp, och gubbarna började så smått täcka taket med plywood-skivor. Tack och lov slapp vi regn, förutom några små stänk, men grunden var ju blöt sedan det hade regnat tidigare i veckan. Här ser ni vår baksida, där de håller på o lägga tak. Ut över altanen ska det oxå bli tak, samma som är över huset, men det kommer nog upp nästa vecka.

Här ser ni vår entré, med garageporten i vinkel mot gatan, alltså inte så man kan köra rakt in, utan vi får lägga garageinfarten i vinkel.

Här syns vår altandörr från sovrummet (rakt fram) och den från köket (till höger) samt dörren från baksidan av garaget. Det här är tänkt att bli vår lilla uteplats med morgonsol =)

Sedan i fredags kunde vi inte hålla oss när det var fint väder hela dagen, vi åkte upp och började måla med lite grundfärg! Huset kommer ju färdiggrundat egentligen, men vi har fått tipset att ändå grunda lite mer på vindskivor, ändträ och under fönster, och nu när vi ändå gör det från början kan vi ju lika gärna göra det ordentligt! Här håller Tobbe på o målar vindskivorna...

Här ser man baksidan, den är ju rakt i söderläge, så där fick det bli extra grundfärg upp till fönsternivå ungefär.


Nu väntar vi bara på nästa vecka, när innerväggar och resterande takdelar ska på plats. Förhoppningsvis börjar de lägga tegel oxå, känns bättre när det är ordentligt under tak!

1 kommentar:

Linda (lier forumet) sa...

Grattis till ett fint hus! Bra val av takpannor tycker sj att röda e finare än svart. Åh vad mysigt ni ska ha i erat vardagsrum. Gillar det där med ryggåstak. Önskar er lycka till i fortsättningen med era byggnationer.

Mvh//Linda