2006-09-13

Målning


Nu har vi målat färdigt nästan hela fasaden en gång. De grå detaljerna ska målas ytterligare en gång i höst eftersom den färgen inte täcker så bra, men det sista lagret med färg kommer inte målas förrän i vår, så att huset hínner "krympa" och man slipper fula skarvar mellan brädorna. Som ni ser så blev det vitt med grafitgrå detaljer, det som är kvar att måla är framförallt vindskivorna.

I veckan nu har vi dessutom varit inne och isolerat innerväggarna för att slippa det burkiga ljudet som kan bli annars. Det var ett ganska kul jobb, och på 3 personer så tog det oss ca 6 timmar att isolera färdigt hela huset invändigt. Helt ok tycker jag!

Elektrikern har varit framme och dragit in alla rör o ledningar, med lite extra tillval i form av lamp-uttag och ip-uttag gick det på 7500 kr extra, men det känns ändå lika bra att få det färdigt nu när det är så smidigt att komma åt. Rörmokarn har oxå varit inne, vet faktiskt inte riktigt vad han har gjort än ;-) Vi har även fått kontaktuppgifter till de som ska lägga kakel o klinkers, samt killen som ska måla. Målaren väntar vi på en offert ifrån, så vi vet vad det kommer kosta att han målar o spacklar innertak, samt spacklar alla innerväggar.

I eftermiddag ska jag beställa utomhuslampor oxå, och Tobbe ska iväg o köpa lite kakel. Det känns så himlans kul att det börjar närma sig nu! Och lite nervigt att man verkligen ska välja alla detaljer som kakel o tapeter nu, istället för att bara "kolla läget".

Här e lite nya foton på fasaden, tacksam för kommentarer på färgvalet!

5 kommentarer:

jkp-bo sa...

Färgen va faktiskt snygg!! När du skrev att det skulle vara vitt tänkte jag på dom fula husen på Ekhagen/Jära. Men det var ju en helt annan vit färg ni hade...

Broder Johan sa...

Tja inte helt tokig. När färgen nu blev tagen i kontext till resten av huset så blev det mer läcker än när bara fönstren var grå.

Jag antar att det kommer vara målat vitt på bräderna runt den lilla terassen på baksidan. Det blir nog snyggt o bra. glhf

Gladh sa...

Va nice =) Det blev faktiskt bättre än vi trodde från början, och snart är ju allt helt färdigmålat, förhoppningsvis blir det gjort i helgen om vädret håller i sig!

Ida sa...

Klart att jag gillar det när jag fick vara med och tycka lite! ;-)

Maja sa...

Hej!
Vi har funderingar att måla vårt hus i liknande färger! Skulle vara tacksam för färgkoder till era val?
Jättefint, är det...