2006-10-01

Det närmar sig...

Nu är det bara 5 veckor tills vi får nyckeln och får börja flytta in, och vi längtar såååå!!!

I stort sett all utomhusmålning är klar, det är bara några bitar mellan taket och huset som ska målas innan det är helt färdigt för i år. Dessutom har vi valt färdigt allt kakel och klinkers, och tapeter till alla rum utom gäst-/datarummet.

I helgen nu har vi varit och beställt en jättefint matbord, och två nya soffor till vardagsrummet, det känns så kul att börja kunna handla (eller i alla fall beställa) såna saker nu! Annars kommer vi ju köpa till de flesta möblerna allt eftersom, men det var sånt vi kände att vi kommer behöva ganska omedelbart.

Dessutom har vi handlat färdigt det mesta till bebisen, som barnvagn, skötbord och spjälsäng, det känns oxå skönt att slippa stressa över det.

Nu framöver kommer i alla fall köket monteras, och så kommer våtrummen att kaklas och göras i ordning. Jag har dessutom bett om en offert från Sandå måleri för att de ska komma och spackla och måla innertaken, och spackla innerväggarna, så det "bara" är för oss att måla och lägga golv. Det verkar som den offerten kommer landa på 15-20.000:-, vilket var mer än vad jag hade trott, men men...

Däremot hade vi fruktansvärd tur när vi ringde och anmälde att vi skulle ha telias fiberkabel in (vilket är typ obligatoriskt). Efter att ha hört skräckhistorier på att det kan kosta från 10-70.000:- så var vi beredda på det värsta, men hör o häpna, just nu bjöd Telia på indragningen av fiber för alla "fiberkunder"!!! Vi höll på o få hjärstillestånd när vi hörde det, helt underbart =)

Så, nu lääääängtar vi bara så efter att få komma in och göra färdigt huset!!!!

2 kommentarer:

jkp-bo sa...

Tur att ni inte byggde hus i vaggeryd då*skrattar*

Gladh sa...

Haha, eller hur... =)